header

„Alexandru Ioan Cuza, reformator al României moderne”

Data publicare: 22 ianuarie 2024

MICA UNIRE din 24 ianuarie 1859 – Unirea Principatelor Române: Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești.

În acest scop, Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș desfășoară, marți, 23 ianuarie, de la ora 13.00, un proiect educațional cu titlul „Alexandru Ioan Cuza, reformator al României moderne”, în scopul conștientizării importanței Unirii Principatelor Române, ca fiind primul pas către constituirea Statului Național Român unitar.

Vor participa elevi de la colegiile naționale Traian Doda, Corp B, C.D. Loga și Liceul Tehnologic Dacia din municipiul Caransebeș.

Muzeograful Ciprian Belu va vorbi despre personalitatea domnitorului, expunând o proiecție despre activitatea și demersurile realizate de Alexandru Ioan Cuza, de a aduce recunoașterea internațională a Unirii Principatelor Române și, prin reformele sale, din toate domeniile, de a pune bazele statului român modern.