header

Biserica Ortodoxa vorbește de Adormirea Maicii Domnului ca fiind o mutare la cele netrecătoare

Data publicare: 14 august 2020

Icoană din patrimoniul Muzeului Caransebeș

În cultul creştin Maica Domnului este omul care se bucură de cea mai mare cinstire după persoanele Sfintei Treimi. Ea L-a născut pe Fiul lui Dumnezeu ca om, iar când a murit a fost ridicată cu trupul la cer.

 ( sursa :Radio România, Agenția de presă, Rador) http://www.rador.ro/2015/08/15/semnificatia-sarbatorii-adormirii-maicii-domnului/

Biserica Ortodoxa vorbește de Adormirea Maicii Domnului ca fiind o mutare la cele netrecătoare. O mutare nu doar cu sufletul, ci și cu trupul. Preafericitul Părinte Daniel mărturisea într-o predica închinată Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului că Sfinții Părinti au rănduit ca acest praznic să fie numit mutare și nu înviere sau înaltare, pentru ca Maica Domnului nu s-a ridicat la cer prin propriile puteri, ci cu puterea dumnezeiască a Fiului Său. După cum Fecioara Maria L-a purtat pe Hristos în lume pe mâinile ei, tot așa și Hristos în ceruri, după adormirea Maicii Sale, a ridicat-o cu bratele Lui, arătând-o îngerilor ca fiind Impărăteasa cerurilor. Ca orice om, ea trece prin moarte, dar Maica Domnului nu rămâne în moarte, ci din iubire și cinstire pentru ea, Fiul său cel veșnic o ridica la ceruri.

 ( sursa: Creștin Ortodox.ro) https://www.crestinortodox.ro/sarbatori/adormirea-maicii-domnului/