header

Carantinați veniți din Italia, la Caransebeș

Data publicare: 13 martie 2020

Primarul municipiului Caransebeș a impus unele măsuri care se vor lua în contextul prevenirii răspândirii COVID-19. O primă măsură a vizat Piața Gugulanilor, zona de vechituri și de cereale.

Conform procedurii femeia domiciliată în Caransebeș a fost carantinată într-unul dintre spațiile puse la dispoziție de către Primăria Municipiului Caransebeș.

„Este o tânără cu vârsta de puțin peste 20 de ani care s-a întors singură din Italia cu autoturismul proprietate personală. A fost condusă la spital și după toată procedura standard a fost carantinată. Eu fac un apel la înțelegere și responsabilitate. Este important să nu creeăm panică, isterii prin magazine, trebuie să ne protejăm și să rămânem în case cât de mult cu putință”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

Felix Borcean a menționat că municipiul este pregătit să preia în condiții de carantină un număr mai mare de persoane:

Am luat în calcul limitarea riscurilor de răspândire a coronavirusului, în contextul în care a fost sistată activitatea școlară. S-au mai primit unele informări cu măsuri impuse de autoritățile naționale, cu privire la activitățile populației în spații închise care nu mai au voie să depășească 100 de persoane, ceea ce probabil că va fi o problemă la slujbele religioase și de aceea am făcut apel la înțelegere la reprezentanții cultelor. Am sistat autorizarea desfășurării oricăror manifestări pe raza municipiului Caransebeș, la Casa de Cultură vor fi sistate activitățile cu public, spectacolele de teatru. De asemenea, vor fi disponibile foarte curând 40 de locuri de carantinare. Pentru Primăria Caransebeș am dispus sistarea audiențelor, iar la Registratură nu intră mai mult de două persoane și la cele trei ghișee de la Serviciul de Impozite și Taxe să nu fie prezente mai mult de 3 persoane concomitent”, ne-a precizat primarul Felix Borcean.

Edilul a mai menționat că a dispus și anularea Târgului de Paște din centrul urbei, s-a sistat accesul aparținătorilor în Spitalul din Caransebeș, iar agenții Poliției Locale și-au modificat programul de lucru, pentru a putea face față situației. Polițiștii verifică dacă persoanele izolate la domiciliu respectă aceste măsuri, până acum nefiind probleme majore, iar primele persoane deja ies din perioada de autoizolare.