header

Conferința Națională a Managerilor Culturali – Ediția a IX-a17-18 noiembrie 2022

Data publicare: 15 noiembrie 2022

Managerul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș, dr Dacian Rancu va participa la Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a IX-a, la Biblioteca Națională a României, partenerul principal al evenimentului.   

CNMC este cea mai importantă conferință națională desfășurată de INCFC, organizată anual începând cu anul 2014 ca platformă de consultare și dialog, care a devenit o oportunitate de întâlnire și schimburi de bune practici pentru manageri din instituțiile publice de cultură, specialiști în management și antreprenoriat cultural și reprezentanți ai autorităților.

Ediția din acest an va fi dedicată prezentării Strategiei Sectoriale în Domeniul Culturii 2023-2030 (SSDC 2023-2030) și va include sesiuni ale căror tematici corespund obiectivelor strategice referitoare la creșterea consumului de cultură și profesionalizarea managementului cultural, la nivel național. Programul Conferinței subliniază rolul esențial pe care îl are managementul cultural în îndeplinirea misiunii culturii, din perspectivă administrativă, dar și în relație cu publicul beneficiar.

Pentru prima dată, Conferința va facilita întâlnirea și dialogul dintre profesioniștii din domeniul culturii, reprezentanții mediului academic și tinerii aflați la început de carieră care își propun să contribuie la promovarea unui management cultural performant și la dezvoltarea profesiilor conexe. 

Cu scopul de a încuraja viitoarele generații de manageri culturali, sub egida Conferinței, va fi organizată și cea de-a doua ediție a Simpozionului Culturadata, manifestare științifică dedicată cercetărilor în management, marketing și politici culturale, realizate de masteranzi și doctoranzi în domeniu.