header

Femei reprezentative din Banat

Data publicare: 7 martie 2023

Vernisajul expoziției Femei reprezentative din Banat, dedicat Zilei Internaționale a Femeii s-a desfășurat astăzi, 7 martie 2023, ora 13.00, în sala festivă a Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță.

8 Martie reprezintă, cum bine se știe, o sărbătoare a femeilor de pretutindeni, a diversității culturale. În semn de recunoaștere a personalităților feminine care au contribuit la evoluția societății românești, care au îndrăznit să țintească mai sus decât le-au permis vremurile și contextul social în care au trăit, s-a realizat o selecție a unor doamne reprezentative care și-au înscris numele în paginile îngălbenite ale istoriei din Banatul de Munte.

Scopul nostru, văzut prin ochiul fotografiilor expuse, este să transmitem iubirea, respectul, comunicarea și înțelegerea faţă de valorile morale. E bine să ne aducem aminte de cele care au fost înaintaşele noastre, cele care au luptat pentru ca noi să avem această zi minunată. O zi în care putem să le mulţumim doamnelor din viața noastră, tuturor mamelor, de pe pământ și din cer, celor care au reușit, prin faptele lor, să-și lase amprenta peste timp, marcând spațiul în care au trăit