header

Gheorghe Dicu – Peisaj buzoian

Data publicare: 8 aprilie 2021

În cadrul taberelor de creație organizate de Cenaclul Arplana din județul Caraș – Severin a participat, în mai multe rânduri, artistul plastic Gheorghe Dicu, originar din Brăila.

Hugo Maracineanu, la rândul său artist plastic, afirma: Dacă ne uităm la tehnica lui Dicu, putem să descoperim cele trei tendințe de originalitate: folosirea mijloacelor, dacă are ce spune și modul personal de a manevra mijloacele plastice. Mijloacele plastice sunt realist-clasice, dar împinse către un gen de volum aproape de modelaj. Dicu are de spus ceva în legătură cu detaliul, într-o amănunțime în care la un moment dat te pierzi. El are un motiv de la care pleacă, dar rezonanța acestui motiv rămâne de factură lirico-romantică.[1]

Lucrarea ce poartă semnătura lui Gheorghe Dicu – Peisaj buzoian – este realizată în tehnica ulei pe pânză și face parte din patrimoniul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș , fiind donată în anul 2016 de Mihai Vintilă, celebrul pictor caransebeșean.

Sursă

http://obiectivbr.ro/content/ziua-pictorilor-sarbatorita-la-cercul-militar

[1] http://obiectivbr.ro/content/ziua-pictorilor-sarbatorita-la-cercul-militar