header

Îi sărbătorim pe militarii Forțelor Terestre prin expoziția „Generali din granița bănățeană”

Data publicare: 22 aprilie 2021

Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș va organiza vineri, 23 aprilie, când creștin ortodoxii îl sărbătoresc pe Sfântul mare Mucenic Gheorghe, patronul spiritual al militarilor din Forțele Terestre Române organizează expoziția cu titlul „Generali din granița bănățeană”.

Manifestarea se va desfășura împreună cu Episcopia Caransebeș și Cercul Militar, cu susținerea Consiliului Județean Caraș-Severin.

Expoziția prezintă personalitățile și cariera generalilor originari din granița militară bănățeană. Aceștia au reușit să parcurgă cele mai importante trepte ale ierarhiei militare ajungând generali în Armata Cezaro-Română, sau în Armata Română. Expoziția cuprinde imagini ale generalilor din patrimoniul Fundației Almăjul și bucuri din patrimoniul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, printre care se remarcă diploma de înnobilare cu titlul de Cavaler a lui Mihail Trapșa. Printre generalii prezentați în expoziție se numără: Traian Doda, Ioan Dragalina, Moise Groza, Aron Bihoi, Ion Iovescu, Nicolae Cena.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este patronul spiritual și ocrotitorul Forțelor Terestre.

Îi sărbătorim pe militarii din Forțele Terestre Române, pentru curajul și devotamentul de care dau dovadă, în toate misiunile, pentru apărarea țării, dar totodată amintim și de eroii și veteranii căzuți la datorie care au slujit cu credință și onoare Patria. La Mulți ani tuturor militarilor din forțele terestre române.