Data publicare: 1 iulie 2022
Pictoriţa naivă Catinca Popescu, originară din județul Iași, a urmat cursurile Şcolii de Artă Bacău (secţiile de pictură şi artă decorativă), şcoală pe care a absolvit-o în 1979. Debutul expozițional este în 1975 la Expoziţia Naţionale de Artă Naivă de la Piteşti.
De-a lungul carierei sale a fost prezentă în expoziţii colective sau personale, în ţară şi străinătate.
Printre expozițiile personale se numără cele de la Muzeul de Istorie Bucureşti şi alte muzee de prestigiu din ţară, precum şi expoziţia personală de la Lion (Franţa) 1993, la care se adaugă în străinătate participările la expoziţii din America Latină, Statele Unite,Canada, Olanda, Suedia, Rusia, Moldova, Polonia, Finlanda, Elveţia, Grecia, Italia, Bulgaria,Belgia, Franţa, Austria, Japonia, Germania, China, India, Marea Britanie şi altele.
Merită menţionate participările la Festivalurile Internaţionale de Artă Naivă de la Varena (Italia), Verneuille sur Avre (Franţa) şi Musee d’Art Spontane (Belgia).
Participarea la taberele de creație organizate de Fundația ARPLANA, o aduce în județul Caraș – Severin.
În patrimoniul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș se află lucrarea „Margine de sat” semnată de Catinca Popescu, lucrare donată de pictorul naiv Mihai Vintilă