header

Măsuri pentru binele nostru

Data publicare: 13 martie 2020

Măsurile luate de Guvern de sistare a activității în școli începând de miercuri 11 martie, pentru reducerea riscurilor de contaminare a altor cetățeni cu coronavirus, afectează activitățile și în instituțiile de cultură.
De exemplu orice activitate a muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș cu publicul este închisă. Prima de acest gen ar fi trebuit să se desfășoare vineri 13 martie, împreună cu Asociația de Cultură Educație și Dezvoltare a Romilor „Pipirig – Nord”. Activitatea avea ca scop prezentarea măsurilor de igienizare a elevilor, la care ar fi participat elevii de gimnaziu.
În altă ordine de idei și activitățile săptămânale destinate copiilor în sălile închiriate ale muzeului se suspendă, cel puțin pe perioada suspendării cursurilor elevilor. De asemenea și la Casa de Cultură George Suru din municipiul Caransebeș este închisă activitatea cu publicul (spectacole de teatru, alte evenimente culturale).
CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE CORONAVIRUS (Covid-19)
10 elemente comportamentale care trebuiesc urmate:
1. Spălați-vă mâinile de multe ori;
2. Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
3. Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;
4. Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;
5. Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
6. Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
7. Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
8. Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
9. Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
10. Animalele de companie nu transmit coronavirus.