header

Mitropolitul Nicolae Corneanu comemorat în Cetatea Caransebeșului

Data publicare: 22 noiembrie 2023

La 100 de ani de la naștere, Mitropolitul Nicolae Corneanu a fost pomenit în Betheemul său – Cetatea Caransebeșului, locul său de naștere, printr-o slujbă arhierească în Catedrala Episcopală, la praznicul Intrării Maicii Domnului în Biserică!

Amplul eveniment a fost organizat de către Episcopia Caransebeșului, iar la slujba de pomenire, din Catedrala Episcopală Învierea Domnului au luat parte 11 ierarhi, alături de Mitropolitul Banatului ÎPS Ioan.

De asemenea în sala festivă „Elie Miron Cristea” a Episcopiei a avut loc, în prezența a numeroși invitați, oameni de cultură și din administrația publică locală, prezentarea unui film documentar despre viața și în special activitatea ÎPS Nicolae, cel care a păstorit Mitropolia Banatului timp de 52 de ani: „A ținut lumina credinței și lumina slujirii Bisericii lui Hristos mereu aprinsă timp de 52 de ani, la noi în Banat și ne-a încurajat pe toți să să urcăm, cu multă răbdare pe treptele desăvârșirii, să fim demni și fermi și să ne păstrăm identitatea în Biserica noastră strămoșească”, a rostit PS Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Slujbă de pomenire a avut loc și în Cimitirul Istoric „Sf. Ioan Botezătorul”, necropolă a ierarhilor Caransebeșului, pentru părinții Mitropolitului Nicolae Corneanu, care s-a născut în 21 noiembrie 1923 la Caransebeș, trecând la cele veșnice în 28 septembrie 2014.