header

MJERG Caransebeș a primit acreditarea

Data publicare: 20 aprilie 2021

În baza Ordinului 2057 / 2007 pentru aprobarea criteriilor și normelor de acreditare a muzeelor și colecțiilor publice Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș a depus spre analiză Comisiei Muzeelor și Colecțiilor Publice dosarul de acreditare.

Instituția muzeală din Caransebeș a obținut acreditarea în baza Hotărârii nr. 5 a Direcției Patrimoniu Cultural a Comisiei Muzeelor și Colecțiilor Publice și pin Ordinul Ministrului Culturii 2591 din 5 februarie 2021 privind acreditarea Muzeului județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș.

Dosarul de acreditare a fost alcătuit în prima jumătate a anului 2020 și a contabilizat situația expozițiilor, a cercetărilor, a simpozioanelor și a conferințelor științifice, a programelor de educație muzeală, precum și preocuparea continuă în conservarea, restaurarea și protejarea patrimoniului cultural mobil. S-au raportat date din perioada 2017 – 2020, care demonstrează activitatea prolifică pe care o desfășoară Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș în cercetarea, promovarea și valorificarea patrimoniului cultural județean și național.