header

Noaptea Muzeelor ediția a -XVI- a, la Caransebeș online

Data publicare: 13 noiembrie 2020

Muzeul din Caransebeș participă la ediția din acest an a marelui eveniment Noaptea Europeană a Muzeelor cu prezentarea mai multor expoziții în spațiul virtual.

Conducerea Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș a decis ca, în contextul pandemiei de Covid -19, expozițiile permanente ale instituției de cultură să se mute în spațiul virtual. Astfel iubitorii de istorie, cultură și frumos pot accesa un link, ce va fi disponibil sâmbătă 14 noiembrie de la ora 19.00 atât pe site-ul oficial al muzeului cu trimitere la facebook, cât și pe site-ul oficial al evenimentului, alăturându-se astfel marelor muzee din țară care participă la eveniment, atât online cât și în spațiul fizic.

Se pot viziona tablouri ale pictorilor Mihai Vintilă și Bartolomei Delliomini, ceramică aparținând artistei Ioana Stepanov, aspecte legate de viața și activitatea celor doi mari generali caransebeșeni Traian Doda și Ioan Dragalina, precum și ceramică tradițională, țesături și costume populare din Banatul de Munte.