Data publicare: 5 aprilie 2022
Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, în colaborare cu Muzeul Central al Șvabilor Dunăreni din Ulm, Germania și Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu al Academiei Române și cu sprijinul Consiliului Județean au organizat vernisajul expoziției cu titlul „Oțel incandescent și coșuri fumegânde. 300 de ani de istorie industrială în Banatul de Munte!
Au susținut alocuțiunidr. Dacian Rancu, managerul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, prof. univ. dr. Rudolf Gräf, Universiateta Babeș – Bolyai Cluj – Napoca, director al Institutului de Cercetări Socio-Umane Sibiu al Academiei Române și Erwin Josef Țigla, președintele Forumului Democratic al Germanilor din județul Caraș – Severin.
Expoziția Oțel incandescent și coșuri fumegânde. 300 de ani de istorie industrială în Banatul de Munte face o incursiune în istoria industrială a Banatului de Munte. Scopul este de a promova, prin imagini reprezentative, industria și metalurgia spațiului bănățean și patrimoniul industrial al acestui spațiu. Expoziția conține imagini document din patrimoniul Muzeului Șvabilor Dunăreni din Ulm, Germania.
Expoziție itinerantă va fi la Caransebeș până 30.04.2022. Locațiile următoare în care va fi vernisată sunt: Timișoara, Hunedoara, Arad, Sibiu.