header

„Sa stii mai multe, sa fii mai bun”

Data publicare: 13 ianuarie 2012

Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin își va deschide porțile pentru vizitarea expozițiilor aflate în incinta muzeului, cu prilejul programului Să ştii mai multe, să fii mai bun!, dedicat activităţilor extraşcolare, în perioada 31.03.2013-07.04.2013, între orele 10.00-18.00.

La sediul instituției de cultură din strada Piața Gen. Ioan Dragalina nr. 2, pot fi vizitate următoarele expoziții: Meșteșuguri tradiționale din Banat (domeniul etnografie), Granița bănățeană în imagini, Pictură contemporană-Ion Sălișteanu, Arta fotografică și turismul în Banatul de Munte (domeniul istorie) și expoziția în aer liber aflată în curtea muzeului ce cuprinde: Casa pădurarului din Marga și moara cu ciutură. De asemenea, elevii vor avea prilejul de a vizita alte două expoziții cu totul speciale: Remember Gheorghe Magas și Din lumea colecțiilor și a colecționarilor.

Cu prilejul acestei acțiuni educaționale se poate vizita si situl arheologic Tibiscum-Jupa, aflat la 7 kilometrii de municipiul Caransebeș.

Grupurile interesate își pot face programări la numărul de telefon: 0255512193 (Muzeul Caransebes) sau 037 111 3666 (Muzeul Tibiscum – Jupa), costul unui bilet fiind de 2 lei.