header

TÂRGUL MĂRŢIŞORULUI EDIŢIA A V – A – 25 FEBRUARIE – 1 MARTIE 2015

Data publicare: 12 iulie 2015

COMUNICAT DE PRESĂ

MUZEUL JUDEŢEAN DE ETNOGRAFIE ŞI AL REGIMENTULUI DE GRANIŢĂ CARANSEBEŞ

TÂRGUL MĂRŢIŞORULUI EDIŢIA A V – A

Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale va organiza în perioada 25 Februarie – 1 Martie 2015 cea de-a V – a ediţie a Târgului Mărțișorului. Întreaga manifestare se derulează cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Târgul va avea loc în incinta muzeului caransebeșean, unde se vor comercializa mărțișoare și cadouri confecționate manual de producători din diverse părți ale țării. Aceştia folosesc ca sursă de inspirație lumea și mitologia țărănească.

Vor fi expuse spre vânzare mărţişoare tradiţionale, gablonţuri, cadouri deosebite, felicitări şi aranjamente florale. Târgul de Mărțișor, ce va fi deschis până pe 1 martie, le oferă cărășenilor posibilitatea de a cumpăra obiecte de decor frumoase, mărțișoare clasice, ce vor fi cadouri potrivite pentru prima zi de primăvară din acest an.

Scopul evenimentului îl reprezintă promovarea valorilor și tradițiilor românești în ceea ce privește simbolul mărțișorului, de la originea lui, până la formele cunoscute din zilele noastre.

Manifestarea, dedicată publicului larg, va fi deschisă între orele 10:00 – 18:00. Intrarea este liberă!