header

„Toate chipurile lui Dumnezeu”, Daniel Dăian

Data publicare: 2 august 2021

Ideea conceptului pleacă de la sintagma încremenirii în realitatea curentă a repetițiilor neîngăduite, generate de fatalismul mereu vinovat dar și permanent asumat al lumii și o încercare de localizare a disfuncționalității suferite de cele trei elemente care alcătuiesc esența intenționată a divinității în greu guvernabilul diagnostic primit de cetățeanul obișnuit, mai exact acela de victimă a propriei credințe.

Am fost întotdeauna fascinat de lupta inaptă dintre așa-zisul vârf al competenței versus diformitatea lentă și de cele mai multe ori ineficientă a opoziției. Prin urmare accidentalul devine esențial în prezentarea mea, deoarece pleacă dintr-un alt esențial scriptic care operează aproape chirurgical în esența intenționată spre a deveni neintenționată a limbajului uman. Imaginea companiei unui cuvânt, exprimat în leii unei cromatici sălbatice, nu poate decât să ateste că strigătul nu are limite nici de expunere, nici de conotație.

Curator de expoziție Andreea Fuanele, care a fost prezenta la vernisajul expoziției, realizat la Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță, alături de apropiați ai artispului din Timișoara și Caransebeș, printre care și Gabriela Ciucă, președinta Asociației Dialoguri Contemporane din Timișoara.